Канадска пица - така е известно на света това хлебче, гарнирано с разтопена Моцарела и чесън, което се поднася, нарязано на пръчици ("пръстчета"). Всъщност ястието е популярно именно в Канада, от където и носи името си.
Ако вече имате готово тесто, вие сте само на половин час от вкусното хапване и вероятно имате повечето от съставките в хладилника и килера.
"Пръстите" се сервират със сос донер, който има характерен, сладникав вкус, дължащ се на подсладено кондензирано мляко или захар. Тези, които не го харесват, посягат към пикантната шрирача, а може да се поднесе и с бешамел.
Ето необходимите продукти:
Канадска пица
Продукти:
- Тесто за пица
- 350 г моцарела
- 3 супени лъжици масло на стайна температура
- 1 супена лъжица чесън на прах + 2 чаени лъжички
- 2 супени лъжици зехтин
- 1 кутийка подсладено кондензирано мляко
- 1 супена лъжица оцет
Приготвяне:
Смесете кондензирано мляко, оцет и две супени лъжици чесън на прах в купа. Покрийте и охладете.
Загрейте фурната до 240 градуса по Целзий. Смесете две супени лъжици чесън на прах и масло в купа.
Намажете тавата за печене със зехтин и разстелете тестото. Тестото се намазва с чесновото масло, след което се поръсва с настъргана моцарела, а може и кашкавал. Пече се около 13-20 минути (в зависимост от фурната и количеството тесто).
Проверете дали е готово като внимателно повдигнете тестото с нож – трябва да стане златисто.
Нарежете пицата на ивици и поднесете със сметановия сос.
Да ви е сладко!