В чужбина му викат Канадска пица, но за нас си е баш чесново хлебче - нежно тесто, много разтопено сирене и чесън!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
В чужбина му викат Канадска пица, но за нас си е баш чесново хлебче - нежно тесто, много разтопено сирене и чесън!
В чужбина му викат Канадска пица, но за нас си е баш чесново хлебче - нежно тесто, много...
2881
В чужбина му викат Канадска пица, но за нас си е баш чесново хлебче - нежно тесто, много разтопено сирене и чесън!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Канадска пица - така е известно на света това хлебче, гарнирано с разтопена Моцарела и чесън, което се поднася, нарязано на пръчици ("пръстчета"). Всъщност ястието е популярно именно в Канада, от където и носи името си. 

Ако вече имате готово тесто, вие сте само на половин час от вкусното хапване и вероятно имате повечето от съставките в хладилника и килера.

Освен сирене може да добавите и нарязан бекон за по-добър аромат.

канадска пица с бекон

"Пръстите" се сервират със сос донер, който има характерен, сладникав вкус, дължащ се на подсладено кондензирано мляко или захар. Тези, които не го харесват, посягат към пикантната шрирача, а може да се поднесе и с бешамел.

Ето необходимите продукти:

Канадска пица

Продукти:

  • Тесто за пица
  • 350 г моцарела
  • 3 супени лъжици масло на стайна температура
  • 1 супена лъжица чесън на прах + 2 чаени лъжички
  • 2 супени лъжици зехтин
  • 1 кутийка подсладено кондензирано мляко
  • 1 супена лъжица оцет

Приготвяне:

Смесете кондензирано мляко, оцет и две супени лъжици чесън на прах в купа. Покрийте и охладете.

Загрейте фурната до 240 градуса по Целзий. Смесете две супени лъжици чесън на прах и масло в купа.

Намажете тавата за печене със зехтин и разстелете тестото. Тестото се намазва с чесновото масло, след което се поръсва с настъргана моцарела, а може и кашкавал. Пече се около 13-20 минути (в зависимост от фурната и количеството тесто).

Проверете дали е готово като внимателно повдигнете тестото с нож – трябва да стане златисто.

канадска пица

Нарежете пицата на ивици и поднесете със сметановия сос.

канадски пръчици с кашкавал

Да ви е сладко!

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft