Средното тегло на японките от всички възрастови категории никога не надвишава 60кг, е как да не им завиди човек. Обикновено и момичетата, и възрастните жени с височина от 160 см тежат не повече от 45-55 кг, и това е въпреки факта, че най-здравословната нация в света има брутален апетит! В Япония цари истински култ за храната, но в същото време и култът на хармонията. Това е частично възможно поради една популярна диета .
Днес, ще ви разкрием тайната на слабата им фигура, а тя е елементарна- две неща: наличието на всички продукти от менюто и наличието на голямо количество кафе , което може да бъде заменено с чай, ако желаете.
Японска диета за 14 дни
На първо място, това не е само японско меню за две седмици. Като правило, японската закуска, обяд и вечеря се състои от най-малко две ястия , в които има месо, ориз и ферментирали зеленчуци , гъби и зеленчуци. По време на диетата, три хранения на ден, остават непокътнати, но стандартното количество калории на ден се намалява с два пъти.
Това се дължи на ниското съдържание на калории, което кара тялото да започне спешно да изгаря натрупаните мазнини и до края на втората седмица стрелката на кантара ще покаже 8 кг по-малко . Това е 15% от теглото на обикновена японка!
Ден 1
Закуска: кафе без захар .
Обяд: две варени яйца, салата със зеле, овкусена и чаша доматен сок.
Вечеря: парче варена или пържена риба (около 150 г).
Японската диета е известна с пълната липса на закуска. Всеки ден започвате с чаша кафе, но понякога този елемент се променя малко, което можете да видите по-долу.
Ден 2
Обяд: пържена или варена риба със салата от пресни зеленчуци (зеле, домат, краставица, зеленчуци по избор).
Вечеря: парче телешко или свинско (100 г) и чаша кисело мляко
Ден 3
Закуска: кафе с бисквити.
Обяд: тиквички, пържени в растително масло.
Вечеря: варено или печено говеждо месо (200 г), две яйца, салата със зеле
Ден 4
Обяд: три варени моркови , едно варено яйце, парче кашкавал (15 г).
Вечеря: пресни плодове и зеленчуци.
Ден 5
Закуска: настъргани моркови с лимонов сок.
Вечеря: пържена риба и чаша доматен сок.
Вечеря: плодове по избор.
Ден 6
Обяд: варени пилешки гърди във всякакви количества.
Вечеря: две яйца и настъргани моркови
Ден 7
Закуска: чай.
Обяд: чисто месо по избор (200 г) и плодове.
Вечеря: всяка от изброените вечери до момента с изключение на говеждото месо.
По време на цялата диета е позволено да се пие кафе (или чай) в определени количества и негазирана минерална вода във всякакви количества. Едно и половина до два литра на ден ще бъде перфектно
Ден 8
Обяд: пилешки гърди и салата от моркови или зеле.
Вечеря: две яйца и настъргани моркови
Ден 9
Закуска: настъргани моркови с лимонов сок.
Вечеря: пържена или варена риба с чаша доматен сок .
Вечеря: плодове.
Ден 10
Обяд: три варени моркови, парче кашкавал и едно яйце
Вечеря: плодове.
Ден 11
Закуска: кафе с бисквити.
Вечеря: пържени тиквички в масло.
Вечеря: 2 яйца, парче варено говеждо (200 г), салата със зеле
Ден 12
Закуска: кафе с бисквити
Вечеря: пържена или варена риба с настъргани моркови и масло.
Вечеря: варено говеждо (100 г) и чаша кисело мляко
Ден 13
Обяд: две яйца, салата от зеле, чаша доматен сок.
Вечеря: пържена или варена риба
Ден 14
Вечеря: печени тиквички , настъргани моркови.
Вечеря: варено говеждо (100 г) и пресни зеленчуци.
Менюто на японската диета е много просто, можете да забележите голям брой яйца, риба и зеленчуци в диетата. Същността е проста: минимум въглехидрати , колкото е възможно повече витамини и протеини. Рибните ястия и яйцата се усвояват лесно от тялото ни, те са буквално създадени за диетична храна.