300 г брашно
140 г нишесте - царевично, без аромат и подсладители
140 г пудра захар
160 г смлени на ситно орехи или лешници
300 г масло със стайна температура
3-4 бр. жълтъци (зависи от големината)
За овалване:
300-400 г пудра захар
4-5 ванилии
На дъска за месене пресяваме брашното, прибавяме нишестето и захарта, смлените орехи. Отгоре нарязваме на късчета маслото и прибавяме жълтъците. Започваме да месим, докато тестото стане гладко. Оставяме тестото за една вечер на хладно място да отпочине. На другият ден правим от тестото цилиндър и режем еднакви по големина колелца, които правим на пръчици 6-7 см. дълги и 1 см дебели и завиваме на полумесеци (под формата на буквата С). Печем върху ненамаслена тава, на умерена температура до порозовяване (не ги правете много кафяви, за да не се втвърдят). Още докато са горещи ги овалваме в предварително приготвената пудра захар с ванилия като внимаваме, т.к. готовите сладки са много крехки. Съхраняват се в картонена кутия, на хладно място. Издържат поне месец, месец и половина.