Ванилов пудинг с ягодов сос
29 Юли 2013
5729
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
100 г нишесте ванилия
1 с.л. масло
1 л прясно мляко
7 с.л. захар
100 мл сироп от ягоди (вишни)
Дъното на тенджера се намазва с тънък слой краве масло. Налива се прясното мляко. Тенджерата се слага на включен котлон. Добавят се 7с.л. кристална захар. Бърка се, докато захарта се разтвори в млякото. Нишестето се размива на кашица в 100 мл вода. Добавя се към млякото. Бърка се до сгъстяване. Кремът се разпределя в купички и се оставя да изстине. След това купичките се прехвърлят в хладилник, за да се охлади пудингът доплълнително. При сервиране кремчето се обръща върху чинийка, като внимателно се отлепва от чашката. Полива се с ягодовия сироп и по желание се поръсва с ванилова захар.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари