Тесто:
4 яйца
15 супени лъжици захар
15 супени лъжици брашно
15 супени лъжици олио
15 супени лъжици прясно мляко
1 пакетче (8-10 гр.) бакпулвер
2 пакетчета (около 20 грама) ванилова захар
Крем:
2 пакетчета (общо около 80 гр.) пудинг ванилия
500 мл прясно мляко
1 чаша (200 мл) захар
2 пакетчета ванилова захар
В дълбок съд се разбиват яйцата, добавят се захарта и ваниловата захар, а след това и олиото. Разбива се хубаво, докато сместа се сгъсти.
Добавят се млякото, брашното и бакпулверът, и се разбива, докато се получи еднородна смес.
В тавичка се изсипва половината от тестото и се поставя да се пече.
През това време се приготвя кремът от пудинга.
В тенджерка се слага около 400 мл от млякото със захарта да заври, а в останалите 100 мл се разтварят двата пудинга, така че да няма бучки. Сместа се изсипва във врящото мляко и се разбърква, докато се сгъсти хубаво.
Върху изпечения блат се излива горещият пудинг и хубаво, равномерно се размазва по цялата повърхност.
Върху пудинга се излива и останалата част от тестото, след което се допича за още 10-15 мин. на 180 градуса.
Когато е готов, сладкишът се изважда от фурната и се поръсва с кристална захар.
Оставя се да изстине и се нарязва по желание. Ако се нареже горещ, пудингът ще се разтече.
Може да изпечете и в силиконови формички - както в случая.
Съвети за печенето във формички:
Трябва да се има предвид, че тестото ще се надигне, така че първият слой тесто трябва да се напълни до 1/4 от формичката, а може и по-малко.