Ванилови кифлички
15 Октомври 2014
9734
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
1 кубче мая
4 ванилии
125 мл прясно мляко
125 мл кисело мляко
50 грама захар
100 мл олио
700 - 800 гр. брашно
½ масло
Маята се оставя да шупне в топлото мляко с 1 супена лъжица захар и 1 супена лъжица брашно. След като втаса, се добавят първо течните съставки (кисело мляко, олио), след това бакпулверът и брашното. Замесва се меко тесто и се оставя да втаса.
От втасалото тесто върху набрашнен плот се разточва кора с дебелина 5 мм, нарязва се на триъгълници и в единия им край се слага от плънката - мармалад или шоколад - по желание.
На всяка кифличка се поставя по парченце масло. Слагат се да се пекат в предварително загрята фурна на 180-200 градуса, без да втасват предварително.
След като изстинат, се поръсват с пудра захар и ванилия.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари