Варени гевречета със сусам

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Тестени изделия
Варени гевречета със сусам
Варени гевречета със сусам
admin
Добавена от: admin
12915
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

За тестото:
1 кг брашно
500 мл вода
1 пакетче суха мая
150 мл олио
2 супени лъжици захар
2 супени лъжици сол
2 супени лъжици смлени тиквени семки
2 супени лъжици смлян сусам
2 супени лъжици смлян кимион
1 л вода за варене
400 гр. сусам за поръсване

1. Замесва се тесто от всички съставки с хладка вода, след което се оставя да втаса. 
2. Тавичката се покрива с хартия за печене или се намазва с масло. 
3. След като тестото втаса, се премесва и се разточва кора с дебелина 1-1,5 см. 
4. Поставяме вода на огъня да заври. 
5. От тестото се изрязват големи кръгове с чинийка или форма с диаметър 10 см, а в средата им се правят по-малки кръгове с чашка от ракия. 
6. Всяко така оформено ѓеврече се поставя във вряща вода за кратко, за около 10-15 секунди. 
7. Изваждат се с вилица и се поставят веднага в сусам, в който се овалват добре и от двете страни. Работи се много бързо, но внимателно. 
8. Веднага след това гевречетата се слагат в тавата. Пекат се на 230-250 градуса, докато се зачервят.

Забележка :
При замесването на тестото може би няма да ви трябва цялото количество вода, или пък ще ви трябва повече, но това зависи от брашното.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft