Варени картофени крокети
22 Декември 2011
17338
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Картофите (1 кг) се сваряват в подсолена вода, обелват се и се пасират. Добавят се яйцата (2 бр), галетата (4 с.л.), брашното (4 с.л.), грисът (4 с.л.) и подправките. Меси се тесто. При необходимост (ако лепне тестото) се добавя още брашно. От тестото се оформят „кюфтета” или „кебапчета”, които се овалват в брашно и се пускат във вряща подсолена вода. Щом изплуват, са готови и може да се вадят с решетъчна лъжица. Поднасят се топли със салата от настъргани моркови, залети с растителна сметана и поръсени с галета. Могат да се консумират като основно ястие, но също така са подходящи и като гарнитура на печено и пържено месо или риба.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари