Варени рибни кюфтета с гъби
15 Март 2012
6041
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
600 гр риба
1 глава кромид лук
100 гр. гъби
60 гр. доматено пюре
60 гр. галета
100 мл. вино
60 гр. растително масло
черен пипер
сол
1 яйце
Почистената от люспите и вътрешностите риба се нарязва на парчета, залива се с 200 мл. вода и се вари заедно с нарязания на парчета лук и малко сол, след което се почиства от костите и се пасира. Бульонът се прецежда и в него се накисва галетата. Растителното масло и виното се смесват с пасираната риба, доматеното пюре, настърганите гъби, галетата, яйцето, сол и черен пипер на вкус. В плосък съд, обилно намазан с растителното масло, с мокра лъжица се слагат купчинки от сместа, а отстрани се сипват 50-60 мл. от голещия бульон. Крокетите се варят на тих огън, докато се стегнат.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари