Варено жито с мед и орехи
22 Декември 2011
43754
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
200 гр. грухана пшеница
70 гр. мед
50 гр. орехови ядки
50 гр. стафиди
1/2 бр. лимонова кора
Житото се залива с вода, която трябва да е десет сантиметра над него. Вари се на умерен огън, докато се свари. Тенджерата се захлупва плътно и се покрива с прегънат чаршаф или покривка за 4-6 часа. Към житото се добавят мед или захар на вкус, орехи, настъргана лимонова кора и стафиди.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари