Вафлена торта Чудо с лешници и шоколад - истински екстаз за сетивата!

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Торти
Вафлена торта Чудо с лешници и шоколад - истински екстаз за сетивата!
Вафлена торта Чудо с лешници и шоколад - истински екстаз за сетивата!
admin
Добавена от: admin
61583
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

4 белтъка
4 супени лъжици захар
5 супени лъжици смлени лешници
1 супена лъжица брашно
4 жълтъка
2 пудинга ванилия (или лешник)
700 мл прясно мляко
250 гр. пудра захар
250 гр. масло или маргарин
150 гр. смлени мини-вафлички с вкус на лешник
100 гр. шоколад за готвене (разтопен)
100-150 гр. шоколад за готвене
3-4 супени лъжици масло

Разбийте белтъците на твърд сняг, след което постепенно добавете захарта и продължете да разбивате, докато се разтопи. Добавете смлените лешници и брашното, и хубаво объркайте. 
Покрийте с хартия за печене кръгла форма с диаметър 25 см., изсипете вътре сместа и печете в предварително загрята фурна на 180 градуса, докато блатът се зачерви. 
В купа сложете 500 мл прясно мляко, добавете половината от пудрата захар и оставете сместа да заври. Отделно разбийте оставащото мляко, жълтъците и двата пудинга. Добавете сместа към врящото мляко и оставете на умерен огън, докато сгъсти, като при това бъркате непрекъснато. 
Разбийте маргарина (мекото масло) и останалата пудра захар. Смесете ги с охладения пудинг. Разделете крема на две части. В първата част добавете смлените вафлички, а в другата - разтопения шоколад. 
Намажете блата първо с вафления крем и върху него нанесете шоколадовия. Заравнете и залейте тортата с шоколадова глазура (разтопения с маслото шоколад).

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft