2 големи листа вафлени кори
4 жълтъка
1 ч.ч. пудра захар
2 пакетчета краве масло (по 125 гр.)
1 буркан орехи - изпечени и нарязани
2 ч.ч кристална захар
за украса: разтопен шоколад, натрошени ядки
На водна баня се поставят в тенджерка 2-те пакетчета краве масло, пудрата захат и жълтъците. Бърка се с дървена лъжица до получаване на хомогенна смес (да оставя следа в съда). Карамелизират се 2 ч.ч захар и докато е още вряла, се излива върху хомогенната смес при непрекъснато бъркане. Към сместта се прибавят и орехите ис е разбърква добре.
Върху едната кора се разтила равномерно топлата смес и се покрива с другата кора, притиска се добре. Отгоре се слага голяма тава и върху нея - някаква тежест (например съд с вода). Така приготвените вафлени кори трябва да престоят около 12 часа, за да слегне добре плънката между тях. Вече готови се нарязват с остър нож на ромбове, кубчета, правоъгълници и пр. форми. По желание могат да се доукрасят, като се потопят в разтопен шоколад и се поръсят с някакви ядки.