За измерването на всички съставки се използва един и съща средно голяма чаша за кафе.
В купа се поставят яйцата и захарта, и хубаво се разбиват с миксер, докато побелеят и захарта се разтопи.
Изключва се миксерът и се добавят олиото, млякото, брашното, лешниците и бакпулверът.
Хубаво с шпатула се разбърква и сместа се изсипва в малка правоъгълна тавичка.
Пече се около 30 минути на 190 градуса, но все пак проверете с клечица дали е готов.
За глазурата се разтопяват маслото и шоколадът, и получената смес се изсипва върху охладения сладкиш.
Щом стегне шоколадът, се нарязва на парчета и се поднася с кафе, чай, горещ шоколад.
Това тесто е много подходящо и за торта - от тази доза може да се опекат 3 блата в кръгла форма с диаметър 26 см.