За глазурата:
2 чаши сурово кашу, предварително накиснато във вода за няколко часа
1-2 с.л. лимонов сок
2 с.л. течно кокосово масло
1/3 чаша кленов сироп
вода
За тортата:
2 големи моркова, обелени
1 1/2 чаши овесено брашно или брашно от елда
1 чаша фурми
1 чаша сушен ананас (може да замените с още фурми)
1/2 чаша сушен кокос
1/2 ч.л. канела
За глазурата: смесете всички съставки в блендер на високи обороти, докато се получи гладка смес, като добавяте по малко вода, ако сместа е суха. Опитайте на вкус и консистенция, след което прехвърлете в купа и заделете настрана.
За тортата: нарежете морковите на малки парчета, след това ги сложете заедно с останалите продукти в кухненския робот и смелете на пулсации, докато сместа се раздроби на ситни парченца и се получи лепкава маса.
Асемблиране на тортата: Притиснете половината от морковената смес към дъното на форма с пръстен (около 15-16 см. в диаметър). Отгоре нанесете около 1/3 от глазурата. Сложете във фризера, докато слоя с глазурата се втвърди. След това притиснете отгоре останалата морковена смес. Оставете в хладилника за една нощ. Щом извадите тортата, махнете внимателно пръстена и украсете с останалата глазура отгоре и отстрани. По желание поръсете с още натрошени ядки и сушени плодове.