500 гр. твърдо сирене Тофу
4 стръка зелен лук, нарязан на ситно
1/2 чаша червени пиперки, нарязани на ситно
1/2 чаша черен ориз, сварен (или кафяв ориз)
2 с.л. фъстъчено масло
1 с.л. сос Тамари (или соев сос)
1 ч.л. сусамово олио
сол и черен пипер на вкус
олио за пърженето
С ръце натрошете тофуто в голяма купа. Нарежете на ситно лука и чушките. Прибавете ги към тофуто. Добавете сварения ориз, фъстъченото масло, соса Тамари и сусамовото олио. Подправете със сол и черен пипер на вкус(ако сместа ви се струва суха и трошлива, прибавете още малко фъстъчено масло и сусамено олио).
Оформете от сместа топки с диаметър около 4 см. и ги сплескайте малко. Изпържете ги в тънък пласт олио, докато покафенеят от двете страни. Отцедете върху хартия. Поднесете горещи със сос на вкус.