1 кг картофи,
2 ч.ч. зелен грах,
1 глава воден лук,
4 с.л. брашно от нахут,
1 дафинов лист,
1 с.л. джинджифил,
2 люти чушлета,
2 ч.л. кимион,
2 ч.л. млян кориандър,
2 ч.л. куркума,
1 ч.л. гарам масала,
3-4 стръка пресен кориандър или магданоз,
2 с.л. лимонов сок,
олио,
сол
Обелете и нарежете картофите на кубчета и ги сложетете в тенджера в подсолена вода и дафинов лист да се сварят за 15-ина минути. Не бива да се разкашкват. Отцедете и намачкайте с вилица.
Междувременно в друга тенджерка сложете граха да се свари за 4-5 минути. Отцедете.
Наситнете лука и чушлетата и ги задушете в 3 с.л. олио и малко вода. Добавете джинджифила, кимиона, кориандъра, куркумата и гарам масалата. Разбъркайте няколко секунди и свалете от огъня. Смесете с картофите и граха, добавете лимоновия сок, нахутеното брашно и накълцания кориандър/магданоз и внимателно разбъркайте. Оформете топки (малко по-големи от орех) с ръка и ги натиснете леко за да сплескат отгоре и отдолу. Оставете да престоят в хладилник поне за половин час за да стегнат, след което опечете в тиган със съвсем леко намазнено дъно, така че да хванат златна коричка само отгоре и отдолу, а вътрешността да остане неизпечена.