Вегански терин

вход през zajenata.bg
Вегански терин
admin
Добавена от: admin
10950
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

2 ч. ч. червена леща
4 ч. ч. зеленчуков бульон
2 с. л. зехтин или олио
1 стрък праз, нарязан на тънки кръгчета
2 скилидки чесън, нарязани на ситно
1/2 ч.л. кимион
1/2 ч. л. джоджен
1/2 ч. л. чубрица
2 с. л. нарязан пресен магданоз
1-2 с. л. лимонов сок
1 ч. л. настъргана кора от лимон
4 с. л. трохи от пълнозърнест хляб
1 с. л. сусам

Лещата се измива и се слага да се свари със зеленчуковия бульон за около 20 мин.
През това време празът се задушава в зехтина за 6-7 мин., добавя се чесънът и се разбърква 2-3 мин. Слагат се кимионът, чубрицата и джодженът, разбъркват се и се отстраняват от огъня.
Сварената леща се прецежда от останалата течност и леко се пасира с вилица, но не с пасатор. Към нея се добавят сместа с праза, магданозът, лимоновият сок, кората от лимон и половината от трохите. Посолява се на вкус.
Съд за печене се намазва с мазнина и се поръсва с останалите трохи и сусама. Всичко се сипва в него и се слага да се пече 30 мин. на 180°С. Охлажда се и се сервира с препечени филийки.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft