Вегански хляб с черна леща
19 Юни 2013
21496
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Загрейте фурната на 180 градуса. В блендер или кухненски робот сложете лещата и смелете на брашно. Изсипете мазнината в тавичка с размери около 20х20 или 22х22 см. и оставете да се разтопи и затопли във фурната за около 2 минути. Междувременно прибавете към смляната леща лененото брашно, водата и солта и отново смелете за около 15 секунди. Трябва да заприлича на гъсто палачинково тесто, след като престои (лещата и лененото семе ще абсорбират водата). Щом мазнината се разтопи, излейте тестото в тавичката и разнесете равномерно. Печете 25-30 миунти, докато хлябът оформи коричка. Оставете да се охлади леко, нарежете и поднесете хляба топъл!
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари