Вегетарианска лазаня със спанак и гъби

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Паста
Вегетарианска лазаня със спанак и гъби
Вегетарианска лазаня със спанак и гъби
admin
Добавена от: admin
21084
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

300 гр. спанак

2 червени чушки (нарязани)

2 жълти чушки (нарязани)

1 глава лук (нарязан)

2 супени лъжици зехтин

400 гр. гъби (нарязани)

2 чаши сирене Рикота (извара)

1 чаша настърган Пармезан

2 чаши Моцарела

3 скилидки чесън (нарязани)

1 супена лъжица риган

1 супена лъжица босилек

1 яйце

1/4 чаша магданоз (нарязан)

кори за лазаня

доматен сос

В тиган загрейте зехтина на умерен огън. Добавете лука и гъбите и ги запържете за около 5 минути. След това добавете чушките и гответе още 10 минути. Прибавете нарязания спанак и го подправете със сол и черен пипер на вкус. Гответе сместа не повече от 2 минути. 

В купа смесете рикотата, пармезана, чесън, босилека, ригана, яйцето и се добавят сол и черен пипер на вкус.

В подходяща тава се слага един слой от корите за лазаня (предварително бланширани, ако така е указано на опаковката), и се заливат със слой от доматения сос. Отново се подрежда слой паста и се покрива със сместа от сирена. Отгоре се подрежда пласт от зеленчуците, а върху него - парчета моцарела.

Повтаря се същата процедура, докато не свършат съставките. Най-отгоре се наръсва нарязаният магданоз.

Лазанята се пече 1 час на 175 °, покрита с фолио. След това фолиото се маха и се допича още 15 минути. 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft