300 гр. спанак
2 червени чушки (нарязани)
2 жълти чушки (нарязани)
1 глава лук (нарязан)
2 супени лъжици зехтин
400 гр. гъби (нарязани)
2 чаши сирене Рикота (извара)
1 чаша настърган Пармезан
2 чаши Моцарела
3 скилидки чесън (нарязани)
1 супена лъжица риган
1 супена лъжица босилек
1 яйце
1/4 чаша магданоз (нарязан)
В тиган загрейте зехтина на умерен огън. Добавете лука и гъбите и ги запържете за около 5 минути. След това добавете чушките и гответе още 10 минути. Прибавете нарязания спанак и го подправете със сол и черен пипер на вкус. Гответе сместа не повече от 2 минути.
В купа смесете рикотата, пармезана, чесън, босилека, ригана, яйцето и се добавят сол и черен пипер на вкус.
В подходяща тава се слага един слой от корите за лазаня (предварително бланширани, ако така е указано на опаковката), и се заливат със слой от доматения сос. Отново се подрежда слой паста и се покрива със сместа от сирена. Отгоре се подрежда пласт от зеленчуците, а върху него - парчета моцарела.
Повтаря се същата процедура, докато не свършат съставките. Най-отгоре се наръсва нарязаният магданоз.
Лазанята се пече 1 час на 175 °, покрита с фолио. След това фолиото се маха и се допича още 15 минути.