500 г картофи
2 кафени чашки растително масло
2 супени лъжици ориз
1 глава кромид лук
100 г моркови
500 г спанак
4 домата
1/4 връзка магданоз
2 яйца
4 супени лъжици брашно
2 кафени чашки прясно мляко
30 г кашкавал
сол на вкус
Дребно нарязаният лук и настърганите моркови се задушават до омекване в 1/2 от мазнината, след което се прибавят и се задушават нарязаният на ивички спанак и оризът. Накрая се слага ситно нарязаният магданоз и малко сол. Картофите, нарязани на филии, се запържват в останалата 1/2 от мазнината и леко се посоляват. Доматите се нарязват на филии. В тава се слагат последователно на пластове 1/2 от доматите, 1/2 от картофите, спанакът с ориза, останалите картофи и домати. Ястието се посипва с малко прясно мляко и се пече 20 минути, залива се с бешамелов сос, приготвен от препеченото брашно, останалото мляко и яйцата, поръсва се с настъргания кашкавал и се запича до златисто оцветяване на заливката.