Вегетарианска мусака с моркови и тиквички

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Вегетариански
Вегетарианска мусака с моркови и тиквички
Вегетарианска мусака с моркови и тиквички
admin
Добавена от: admin
175745
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

2 тиквички
3- 4 моркова
1ч.ч. ориз
1- 2 глави лук
1ч.л. сол
2с.л. краве масло
2 яйца
1ч.ч. кисело мляко
1/2ч.ч. настърган кашкавал
няколко стръка пресен копър

Оризът се накисва в съд с вода. Зеленчуците се почистват и измиват. Лукът се реже на филийки. Тиквичките се режат на кубчета. Морковите се стържат на ренде. Запържват се за 5 минути в тиган с краве масло. Взема се тавичка. Към тигана със запържените моркови се добавят оризът, лучените филийки и кубчетата тиквички. Поръсва се със сол и продуктите се объркват. Разпределят се в тавичка. В тигана се налива 1ч.ч. вода, за да се обере мазнината. С течността се полива мусаката. Доливат се още 1 1/2 ч.ч. вода. Ястието се пече 30- 40 минути на умерена фурна. Яйцата се разбиват заедно с киселото мляко. Доливат се 1с.л. олио. С яйчената заливка се полива мусаката. Поръсва се със ситно нарязан копър и настърган кашкавал. Връща се отново във фурната, докато се запече заливката /около 10 минути са достатъчни/. Оставя се да изстине и се реже на парчета.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft