Оризът се накисва в съд с вода. Зеленчуците се почистват и измиват. Лукът се реже на филийки. Тиквичките се режат на кубчета. Морковите се стържат на ренде. Запържват се за 5 минути в тиган с краве масло. Взема се тавичка. Към тигана със запържените моркови се добавят оризът, лучените филийки и кубчетата тиквички. Поръсва се със сол и продуктите се объркват. Разпределят се в тавичка. В тигана се налива 1ч.ч. вода, за да се обере мазнината. С течността се полива мусаката. Доливат се още 1 1/2 ч.ч. вода. Ястието се пече 30- 40 минути на умерена фурна. Яйцата се разбиват заедно с киселото мляко. Доливат се 1с.л. олио. С яйчената заливка се полива мусаката. Поръсва се със ситно нарязан копър и настърган кашкавал. Връща се отново във фурната, докато се запече заливката /около 10 минути са достатъчни/. Оставя се да изстине и се реже на парчета.
Вегетарианска мусака с моркови и тиквички
1 Юли 2012
175745
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари