Вегетарианска мусака с ориз и картофи

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Вегетариански
Вегетарианска мусака с ориз и картофи
Вегетарианска мусака с ориз и картофи
admin
Добавена от: admin
69579
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

2 глави лук
3 средно големи моркова
4-5 лъжици олио
1/2 ча­ена чаша ориз
2 ч.ч. гореща вода
черен пипер
1 с.л. дома­тено пюре (2 домата от консерва)
сол
1 кг карто­фи
100 г кашка­вал
3-4 яйца
2 ч.ч. пряс­но мляко
 

Нарязаните лук и моркови се задушават в олиото до омекване. Добавя се оризът (предварително измит), разбърква се и се залива с горещата вода. Оставя се да къкри на бавен огън до омекване на ориза. Тиганът се дръпва от котлона и сместа се овкусява с нарязаните домати (пюрето), сол и черен пипер на вкус. Докато сместа ври, се сваряват картофите, обелват се и се оставят да поизстинат. В подходяща тавичка, предварително намазнена, се настъргват половината картофи. Поръсват се с масло, след което отгоре им се разпределя морковената смес. Настъргват се останалите картофи и ястието се залива със смес от разбитите яйца, прясното мляко и настъргания кашкавал. Мусаката се пече на умерена фурна до зачервяване.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft