Вегетариански бурритос

вход през zajenata.bg
Вегетариански бурритос
admin
Добавена от: admin
4173
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

3 ч. ч. брашно
бял пипер на вкус
1/2 ч. л. джинджифил
1/2 ч. л. кимион
3–4 с. л. олио
3 скилидки чесън
1 глава лук
250 г стерилизирани домати
1 връзка репички
1 зелена салата
150 г червен фасул
3 с. л. олио
2–3 щипки захар
1 ч. л. сол
3 ч. л. бакпулвер
1/2 ч. л. риган

Брашното се пресява, добавят се бакпулверът, солта и захарта, разбърква се и се сипва олиото. Размесва се и се налива 1 ч. ч. вода. Щом се захване тестото, се меси на ръка 5–10 минути. Трябва да се получи леко лепкаво и еластично тесто, което се покрива и се оставя да престои 10 минути на стайна температура.

Фасулът се сварява и се изцежда.

Лукът се реже надребно, запържва се до златисто, прибавя се чесънът и се поръсва с кимиона и джинджифила.

Фасулът се изсипва в запържения лук и се подправя със солта. Доматите се смилат и се овкусяват с ригана, малко сол и бял пипер.

Зелената салата се реже на тънки ивици, а репичките и маслините – на филийки и се поставят в купа. Добавя се доматената салца и се разбърква.

Тестото се разделя на четири части и всяка от тях се разточва в кръгла форма. Пекат се в леко намазнен тиган. Когато са готови, се покриват с фолио и кърпа, след което във всяко се поставя по малко от фасула и салатата и се навива на руло. 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft