Вегетариански "наденички"

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Вегетариански
Вегетариански \"наденички\"
Вегетариански "наденички"
admin
Добавена от: admin
17018
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

100 гр. сирене Рикота (извара)
80 гр. настъргано сирене Чедър
2 стръка праз, нарязани
3 стръка пресен лук, накълцани ситно
1/2 връзка кале (къдраво зеле), почистено от дръжките и нарязано
5 с.л. нарязан магданоз
2 ч.л. хрян
малко брашно
2 яйца
масло
1 яйце, разбито
сол и черен пипер
хлебни трохи (сухар)

Загрейте фурната на 180C.
Разтопете малко масло в тиган и сложете вътре калет и праза. Пържете, докато зелето повехне. Махнете от огъня и прехвърлете в купа да се охлади.
В голяма купа сложете рикотата, сиренето чедър, яйцата, магданоза, хряна, пресния лук и сместа с къдравото зеле. Добавете сол и черен пипер на вкус. Объркайте добре с ръце, докато се получи хомогенна смес. Ако сместа ви се стори рядка, добавете малко брашно за сгъстяване - трябва да е достатъчно гъста, за да може да се оформи на крокети (наденички). От готовата смес с навлажнени ръце оформете 10-сантиметрови "наденички". Сложете в купа рабзитото яйце, а в друга купа - хлебните трохи. Потапяйте крокетите първо в яйцето, след това - в трохите. Запържете ги в малко масло, докато леко покафенеят от всички страни. След това поставете в покрита с хартия за печене тавичка и сложете в загрятата фурна за 5 минути.  

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft