1 глава карфиол
зехтин
сол, черен пипер
пармезан за поръсване
няколко чери доматчета
нарязани маслини без костилка
1 глава червен лук
пресен босилек
магданоз
Обелете листата на карфиола, поставете го върху дръжката и изрежете от най-дебелата му част плочки с дебелина около 1 см, така че резените да имат формата на дърво. Изпечете така оформените "стекове" на фурна, като преди това ги поръсите от всяка страна със зехтин, сол, пипер и настърган пармезан. Печете ги в силна фурна - 220 градуса, докато омекнат и станат златисти от двете страни, като внимателно ги обръщате с шпатула. Готовите "дръвчета" покрийте с плънка според фантазията: нарязани на четвъртинки чери доматчета, нарязани маслинки, фино нарязан червен лук, пресен босилек и магданоз, съединени с малко зехтин и подправки на вкус .