Наредих на фолиото няколко картофки, сложих им гъбки и доматки и кашкавалче и стана брутална вкусотия

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Наредих на фолиото няколко картофки, сложих им гъбки и доматки и кашкавалче и стана брутална вкусотия
Наредих на фолиото няколко картофки, сложих им гъбки и доматки и кашкавалче и стана брутална...
13637
Наредих на фолиото няколко картофки, сложих им гъбки и доматки и кашкавалче и стана брутална вкусотия
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Със сигурност сте опитали месо по френски и може би някога готвена риба на френски . Всъщност технологията за готвене е една и съща: картофена подложка, основна съставка, лук, сос и слой настърган кашкавал. Преди седмица бях на парти, където на масата имаше такива картофи ! Никога не бих си помислил, че това ястие ще бъде толкова вкусно без месо или риба.

Разбира се, записах рецептата веднага. След няколко дни пресъздадох това просто, но много вкусно и задоволително ястие. Отлична възможност за разтоварване  от месни ястия! Пълнежът ще бъде гъби и домати, пържени с лук . Звучи вкусно, нали? Да приготвим  картофите във фурната !

Съставки

Картофи 600 гр

Лук 2 бр.

гъби 300 гр

Домат 2 бр.

кашкавал 100 g

Сметана 100 g

Сол на вкус

Черен пипер (смлян) на вкус

Копър на вкус

Слънчогледово олио на вкус

 

Подготовка

Обелете първо картофите и гъбите. Нарежете единия лук на кубчета, а другия на половин пръстени. 


Лукът, нарязан на кубчета, се изпраща в тиган, предварително загрят с растително олио и се запържва до прозрачност.


Нарежете гъбите на филийки и смесете с лука. Накълцайте копъра и го добавете в тигана. Подправете със сол и черен пипер.


Нарежете доматите наполовина и след това ги нарежете на половин пръстени. Картофите - на тънки плочи и настържете кашкавала на ситно ренде


Покрийте лист за печене с фолио и намажете с растително масло. Оформете долния слой на съда, като разстелите няколко филийки картофи. 


Поставете лука върху картофите на половин пръстени, сол и черен пипер. Следващият слой са гъби. След това наредете доматите.


Разпределете заквасена сметана върху горния слой, поръсете с настърган кашкавал. Ястието се пече 35-40 минути при 180 ° C.

 

За да приготвите пържени картофи с домати , можете да използвате не само заквасена сметана като сос. Можете да вземете майонеза или гръцко кисело мляко. И за да стане сосът по-вкусен, добавете малко зехтин с чесън и подправки.

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft