Велиденски мъфини
20 Март 2012
16028
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
В топлото прясно мляко се разтваря маята и се остава да шупне. Брашното се пресява, прави се кладенче в средата и се прибавят млякото с маята, разбитите яйца със захарта, мекото масло, ванилия, настъргана лимонова кора, рома и щипка сол. Разбърква се с лъжица до хомогенност. Получава се гъсто кексово тесто. Оставя се да втаса около 30 минути. След това се прибавят накиснатите в рома стафиди и се разбърква отново. Във форми за мъфини с помощта на лъжица се разпределя тестото. Формите се пълнят до половината. Втасва отново около 15 минути. Пекат се на 180 С.
Готовите мъфини може да украсите с глазура, приготвена от пудра захар и белтък и оцветена със сладкарски бои.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари