Най-вкусният зимен специалитет , който върви добре с червено вино. " Пържен праз с месо и люти сушени чушки , поръсен с люта шарена сол." Не само звучи, но и е зверски вкусно! Ако обичате манджичките и бабините гозби, то тази рецепта определено ще ви върне в миналото с уханието и вкуса си. Запишете си необходимите продукти:
Зимна гозба с праз и свинско
Продукти:
- 1 кг свинско месо, нарязано на кубчета
- 3 стръка праз лук
- 7-8 сушени люти чушки
- 1 супена лъжица свинска мас
- 30 мл олио
- сол, черен пипер и подправки на вкус
Приготвяне:
В хубав дълбок тиган загрейте мазнината с олиото. Добавя се месото и се пържи около половин час, докато хване приятен цвят. В друг съд се изважда месото, а в същото олио се запържват нарязаните на едри парчета сухи чушки за около 5 минути.
И те се изваждат. След това празът се запържва за около 5-7 минути, след което се връщат месото и чушките. Оставете да къкри не повече от 10 минути, за да се смесят вкусовете. Подправете на вкус.
Готовата гозба поднесете топла с чаша червено вино.