Великденски венчета

вход през zajenata.bg
Великденски венчета
admin
Добавена от: admin
15866
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

5 бр. яйца
3/4 ч.ч. олио
1 ч.ч. нарязани орехи
1 и 1/2 ч.ч. прясно мляко
25 г мая
кората на 1 бр. лимон
брашно, колкото за меко тесто
боядисани яйца

От всички продукти (без боядисаните яйца) се замесва меко тесто и се оставя на топло да втаса, за около 30 минути. След това от тестото се късат топки, които без да се месят допълнително, се оформят на дълъг фитил (около 30 см), усукват се и се завиват на венче (охлювче), като краят се подпъхва отдолу. Така получените венчета се нареждат в тава на разстояние едно от друго. В средата на всяка кифличка се забожда по 1 боядисано яйце. След като втасат, се намазват с жълтък и се пекат в умерена фурна.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft