В дълбок пластмасов съд поставяме предварително пресятото брашно, солта, захарта.
Разбъркваме и добавяме шупналата мая. Добавяме олиото и водата, и замесваме тесто, което трябва да е доста меко.
Разделяме тестото на три равни парчета и веднага започваме с подготовката на кифличките.
Не оставяме тестото да почива.
Разточваме кора от първата топка и изрязваме фигурки с формички.
Намажете готовите курабийки с жълтък, разбит с капка олио и малко сол, и ги подредете в намазнена тава. Украсете със зрънца черен пипер.
С чаша може да оформите пилета, лебедчета, зайци.
Вземете едно кръгче от тестото и с чаша разрежете на половина, за да се получи полукръг.
От плоската страна нарежете на три ленти, без да прерязвате, и от най-голямата оформете шията на лебеда. Украсете със зърна черен пипер за очички.
Отново намажете с разбит жълтък, поставете парченце маргарин и пъхнете във фурната.
Когато се зачервят курабийките, извадете ги. Пекат се бързо.