Великденски сладки

вход през zajenata.bg
Великденски сладки
admin
Добавена от: admin
14658
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

За пандишпана:
7 яйца
7 с.л. захар
4 с.л. брашно
4 с.л. прясно мляко
4 с.л. какао
4 с.л. олио
1 бакпулвер
За плънката:
200 гр. счукани орехи
200 гр. шоколад
250 гр. маргарин
150 мл прясно мляко
100 гр. захар
За декориране:
150 гр. цветни захарни пръчици
500 гр. фондан

За пандишпана: 
Разбиват се на пяна яйцата със захарта. Без да се престава с биенето, се добавят млякото и олиото. Миксерът се изключва и в сместа се добавят брашното, какаото и бакпулверът. 
Фурната се загрява на 200 градуса. 
Тестото се пече в тавата от фурната, покрита с хартия за печене, около 20 мин. 
За плънката:
В купата на огъня се поставят шоколадът, млякото и захарта. Бърка се непрекъснато, докато се разтопят и шоколадът и захарта. 
Сместа се сваля от огъня и се оставя да се охлади. 
Маргаринът се разбива на пяна и в него се добавя предходната смес. 
След като съставките се съединят, се добавят и орехите. 
Щом се изпече блатът, се обръща върху работния плот и от него се изрязват с формички яйца. 
Всяко яйце се разрязва наполовина и половинките се съединяват, като се мажат с крема отдолу и се слепват. След това страните им се овалват в захарните пръчици, а горният слой от сладките може също да се намаже с малко крем и да се украси с фондан, изрязан във формата на яйце. Украсата е по желание. 
От това количество излизат 35-40 яйца.

А останалата пандишпан, че няма да се използва могат да се смесват с предварително готов пудинг по обичайния начин и да се постави в правоъгълен калъп и ще получите още един десерт

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft