Великденски сладки с глазура

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Празнични
Великденски сладки с глазура
Великденски сладки с глазура
admin
Добавена от: admin
24488
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

125 г краве масло
120 г пудра захар
1 яйце
200 г брашно
50 г пшеничено нишесте
1/2 ч. л. бакпулвер
2 щипки тонка бобче
портокалова или лимонова кора на вкус

за белтъчната глазура:

1 белтък
50 г пудра захар
3-4 капки лимонов сок
20 мл гренадин  

Маслото, захарта и яйцето се смесват и се разбиват с телена бъркалка. Добавят се брашното, нишестето, бакпулверът, тонка бобчето и настъргана портокалова кора. Полученото тесто се оставя в хладилник да почине 1 час.

Тестото се разточва на тънка кора върху хартия за печене.

От него се изрязват форми по желание, които се пекат в предварително загрята на 180 градуса фурна около 20–30 минути, докато се зачервят.

Белтъчната глазура се приготвя като белтъкът се разбива леко на пяна с телена бъркалка. Към него се добавят пудрата захар, няколко капки лимонов сок и гренадинът. Разбърква се добре. Изпечените сладки се украсяват с белтъчната глазура с помощта на шприц. Така приготвената глазура може да се оцвети в различни тонове със сладкарска боя и тогава да се украсят сладките.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft