половин кг маслени бисквити
200 гр масло
300 гр варено кондензирано мляко
150 гр кондензирано мляко
към 150 гр орехови ядки
по 100 гр млечен и бял шоколад
За да приготвите тази вкусна торта, първо разбийте маслото с миксер, за да придобие пухкав вид.
Прибавете непрекъснато кондензираното мляко. Ред е на вареното кондензирано мляко.
Много сладкари препоръчват кондензираното мляко да се вари директно в кутията – така се получава прекрасен карамелен крем за различни сладкиши.
Разбийте цялата смес около 2 минути.
В същата смес поставете натрошените бисквити и половината смлени орехи.
Отново разбъркайте и прехвърлете всичко в подходяща форма.
Разтопете шоколадите поотделно.
Полейте оформената торта първо с разтопения млечен шоколад, а после и с белия.
Поръсете я с останалите орехи.
Оставете сладкиша настрани за 2-3 часа. Приберете го за кратко в хладилника, а после сервирайте./ novinibg.net/