Великденски яйца-кексчета
22 Март 2012
29567
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
500 г брашно
2 бр. яйца
1 ч.ч. (200 мл) олио
1 и 1/4 ч.ч. (250 г) захар
1 ч.л. (5 г) сода бикарбонат
150 г мармалад
пудра захар
лимонов сок
белтък
бои за сладки
шоколадови и захарни пръчици
Яйцата се разбиват със захарта, постепенно се добавят олиото и пресятото и разбъркано със содата брашно. Омесва се тесто и от се оформят топчета, които се сплескват леко от едната страна и се изпичат в силна фурна. След като изстинат, се слепват 2x2 с мармалад, така че да придобият формата на яйце.
От пудрата захар, яйчения белтък и малко лимонов сок се приготвя глазура, с която се обливат яйцата. Може да я оцветите със сладкарска боя, а след това да оваляте готовите сладки в разноцветни пръчици!
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари