Боядисването на великденските яйца може да се извърши с различни техники. Ако не искате да използвате бои от магазина, можете да използвате различни естествени съставки.
Използвайте вино за рисуване
Боядисването на яйца с вино създава необичайна и ефектна визия, сякаш яйцата са покрити с блясък. За тази техника се използват както червено, така и бяло вино, но процедурата се различава леко в зависимост от вида вино.
Първо яйцата се сваряват в червено или бяло вино, след което се оставят да престоят в същата течност още няколко часа или дори цяла нощ. По време на този процес върху черупката на яйцата се образува слой плака – естествена кристална утайка, която се образува от виното. Този слой придава на яйцата особен, блестящ и почти метален блясък, напомнящ блясък. Можете да видите цялата процедура във видеото.