![admin](https://i.zajenata.bg/images/0/th_13af5f6b523fc05e7c790c3c67088613.jpg)
Пригответе тестото, най-добре от предната вечер:
Смесете брашното с маята. Добавете останалите съставки (с изключение на маслото) и месете, докато се получи гладко тесто.
На този етап прибавете омекналото масло. Замесете добре, така че да стане напълно гладко.
Оставете в хладилника за 8-10 часа (една нощ).
Крем:
Оставете мляко да заври, налейте ликьора.
Разбийте яйцата със захарта, добавете брашното, разбъркайте добре.
Добавете горещо мляко в яйчената смес, като непрекъснато бъркате.
На слаб огън бъркайте крема, докато се сгъсти.
Крема също е добре да приготвите от предната вечер, за да изстине напълно.
На сутринта извадете тестото от хладилника, оставете го да престои в продължение на 1-1,5 часа на стайна температура.
Разделете го на 12 равни части и оформете кръгли питки. Оставете ги да почиват 15-20 минути.
Намажете ги със смес от жълтък и мляко.
Направете върху питките кръстообразен разрез и ги напълнете с крема.
Печете на 180 градуса за 20-25 минути.