Тортата е "весела", защото ще ви се подобри настроението, докато я правите, а сле като я споделите с хората, които обичате и на тях ще им се подобри настроеноето! :)
Предлагаме една различна турска рецепта , която със сигурност не сте опитвали.
Това е торта, която най-често ще срещнете на тържество за рожден ден в Турция.
Необходими съставки:
2 чаши овесени ядки
1 супена лъжица какао
½ чаша мляко
1 яйце
1 супена лъжица захар (може да добавите повече на вкус)
1 чаена лъжичка бакпулвер
Черен крем
1 ½ чаша мляко
1 супена лъжица нишесте
1 супена лъжица захар (може да добавите повече на вкус)
1 ½ супена лъжица какао
Бял крем
1 чаша мляко
2 супени лъжици нишесте
Захар по желание
Приготвяне:
Първо разбийте яйцата със захарта, а след това добавете млякото с овесени ядки. След няколко минути разбъркване с миксер, добавете какаото и бакпулвера. Разбъркайте добре с дървена лъжица.
Получената смес се поставя в кръгла форма за печене и печете 30 минути на средна температура.
Черният крем пригответе като смесите всички съставки и подгреете на слаб огън, докато не получите крем подобен на пудинг.
Изпечения блат разделете на две части (хоризонтално), за да получите два тънки.
Поставете в една овална дълбока стъклена чиния пластмасово фолио и поставете единия блат в нея. Съдът трябва да има по-малък диаметър от самия блат.
Поставете крема в съда, а след това покрийте с втория блат и може да закрепите с фолиото, ако сте го оставили да излиза от купата.
Оставете тортата за няколко часа в хладилник или ако имате време, нека пренощува.
Когато бъде напълно охладена, преместете в плитка чиния.
Белият крем пригответе както тъмния и залейте тортата отгоре.
Режете на големи парчета, за да не се разпаднат.