Вече всички си правят хляба така, никой не използва фурната, хем по-бързичко, хем по-лесничко

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Вече всички си правят хляба така, никой не използва фурната, хем по-бързичко, хем по-лесничко
Вече всички си правят хляба така, никой не използва фурната, хем по-бързичко, хем по-лесничко
117526
Вече всички си правят хляба така, никой не използва фурната, хем по-бързичко, хем по-лесничко
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Този хляб на тиган се прави доста лесно, направо изненадващо

Предлагаме ви рецептата за хляб на тиган. Голяма вкусотия е, а приготвянето му е наистина много лесно.

Готов е за нищо и никаквите 45 минутки, ще го харесате със сигурност.

 

Трябват ни 500 грама брашно, 10 грама бакпулвер, олио, около 150 грама хладка вода, една лъжица сол, една лъжичка захар.

Чуден и вкусен е този домашен хляб, който си правим сами и става действително бързо, само за има-няма 45 минутки. Но заедно със самото приготовление.

 

Първо е необходимо да вземем една купа и в нея да смесим брашното с бакпулвера, солта и захарта. Наливаме след това олиото и бъркаме с лъжица, но може и с ръка – докато стане на трохи.

После малко по малко наливаме вътре и водата, която задължително е нужно да бъде хладка, но не и студена. Отново бъркаме хубаво, докато се получи средно меко и нелепнещо тесто.

Оставяме го да престои някъде настрани за около 10-15 минутки, а после го взимаме и от него започваме да си правим топки. През това време пускаме да се нагрява един голям и сух тиган.

Взимаме всяка една от топките и я разточваме с големина, колкото е самото дъно на тигана. Мятаме разточеното тесто в тиганчето и печем по близо 5 минутки от всяка страна.

 

Този вкусен хляб на тиган се консумира, докато е още топъл и дори горещ. Става тройно по-вкусен ако го намажете с малко масълце. А може и да го гарнирате с нещо по ваше желание – сирене, кашкавал, чесънче или друго.

Сервирайте го към основното ястие и ще видите как пръстите ще си оближете с него. В пъти е по-вкусен от купешкия, а и знаете отлично как сте го правили и какво точно има в него.

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft