7 Юли 2024
33394
Снимков материал: pixabay.com
Продукти:
• 1 с.л. сол
• 2-2,5 с.л.
захар
• 3 с.л. л. 9% оцет
• 2 чадърчета копър
• 1 дафинов лист
• По 4 листа от касис и череша
• Парче лист от хрян
• Малко парче люта чушка
• 5 зърна бахар
• 5 зърна черен пипер
• 1 скилидка чесън
• Щипка синапено семе
• 3 с.л. л. 9% оцет
• 2 чадърчета копър
• 1 дафинов лист
• По 4 листа от касис и череша
• Парче лист от хрян
• Малко парче люта чушка
• 5 зърна бахар
• 5 зърна черен пипер
• 1 скилидка чесън
• Щипка синапено семе
Приготвяне:
- Изплакнете обилно краставиците и ги накиснете в студена вода за около 6 часа, след което ги изплакнете отново.
- На дъното на стерилизиран буркан поставете листа от череша и касис, парче лист от хрян, дафинов лист, бахар и черен пипер, синапено семе, нарязан чесън, люта чушка и копър.
- Напълнете буркана с краставици.
- Сварете вода в съда и изсипете вряла вода върху краставиците в буркана за около седем минути. Водата трябва напълно да покрива краставиците; Изчислението на оцет и сол се прави на литров буркан, а не на количество вода.
- Изцедете водата в съда, добавете сол и захар и оставете да заври.
- Залейте краставиците с вряща саламура, добавете оцет в буркана и навийте капака.
Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари