Вече година не съм кусвала захар - спасението ми е в ТОЗИ десерт, лесен и здравословен:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Вече година не съм кусвала захар - спасението ми е в ТОЗИ десерт, лесен и здравословен:
Вече година не съм кусвала захар - спасението ми е в ТОЗИ десерт, лесен и здравословен:
14080
Вече година не съм кусвала захар - спасението ми е в ТОЗИ десерт, лесен и здравословен:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Трудно е да си представим живота без сладкиши, особено когато става дума за деца, за които първата среща с нещо сладко, било то шоколад или конфитюр, се превръща в истинско откритие. Свързваме думата „десерт“ с нещо много сладко, често със захар.

Но е време да променим тези възгледи, предлагаме на вашето внимание една чудесна рецепта за десерт, която не изисква добавена захар.

Парфе-сладкишът без захар ще бъде божи дар за тези, които искат да се насладят на вкусен десерт, но в същото време да наблюдават здравето си и да се стремят да премахнат бялата захар от диетата си.

Парфе-сладкиш без захар

Продукти:

  • 350 гр. извара
  • 100 гр. сметана
  • 100 мл вода
  • 70 гр. сушени червени боровинки
  • 100 гр. сушени сливи
  • 100 гр. сушени кайсии
  • 100 гр. орехи
  • 100 гр. лешници
  • 20 гр. желатин

Приготвяне:

Поставете сушени кайсии, сушени боровинки и сушени сини сливи в отделни купи. Залейте ги с вряща вода, след което ги изплакнете и отцедете. Поставете плодовете върху кухненска кърпа, за да изсъхнат, след което ги нарежете на ситно.

сушени плодове нарязани

Снимка: YouTube

Разтворете 20 грама желатин в 100 мл вода, като разбърквате с лъжица.

В тиган запържете орехите и лешниците до златисто кафяво.

Поставете изварата в съд, добавете към нея заквасена сметана и смелете старателно с блендер. Добавете желатинов разтвор към тази маса и разбъркайте добре.

сметанов крем

Снимка: YouTube

Добавете ядки, сушени кайсии, сини сливи и боровинки към сместа, разбъркайте внимателно с шпатула.

Използвайте чиста кутия за сок или мляко като форма, след като отрежете горната част. Изсипете получената маса в нея, като я почуквате върху масата, за да осигурите равномерно разпределение.

крем парфе

Снимка: YouTube

След като десертът се втвърди, внимателно разрежете кутията и го извадете.

красив и вкусен десерт

Снимка: YouTube

Десертът се получава не само красив на разрязване, но и изключително вкусен, при това напълно без захар.

парфе сладкиш с плодове

Снимка: YouTube

 

Редакция: екип "За Жената"

Заглавна снимка: колаж "За Жената"

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft