Вече дори децата ги ядат така и им харесват-Патладжани със сметана за топло и студено време
12 Август 2019
4893
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Патладжанът винаги е вкусен, тази истина е известна на всички гастрономи, така че днес сме подготвили за вас напълно необичайна рецепта за приготвяне на патладжан със заквасена сметана.
Готовото ястие има крехкия и нежен вкус на пресни гъби и в неговото приготвяне няма нищо сложно. Дори начинаещи готвачи могат да се справят с това ароматно и нежно ястие от патладжан .
Съставки
- патладжан 1 бр
- лук 1 глава
- Заквасена сметана 150 мл
- Чесън 1-2 скилидки
- Зелениподправки на вкус
- Сол на вкус
- Черен пипер (смлян) на вкус
Приготвяне
- Обелете лука и го нарежете.
- Изплакнете патладжана, по желание обелете и нарежете на малки кубчета или ленти.
- Налейте вода в малка купа, леко я осолете и сложете нарязаните парчета патладжан. Оставете ги във водата за половин час.
- Поръсете тигана с растително масло и запържете лука до златисто кафяво.
- Изплакнете парчетата патладжан, изцедете излишната течност и ги смесете с лука в тигана. Когато зеленчуците леко покафенеят, добавете заквасената сметана, нарязания чесън и смесете всички съставки.
- Сол, черен пипер и оставете да къкри на среден огън за 5-7 минути. След това поръсете ястието с нарязани зелени подправки и сервирайте.
Това предястие е добро както в студена, така и в топла форма!
Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари