Вече затворих няколко буркана! Хрупкаво кисело зеле само за 1 нощ - не повярвах, докато не опитах сама!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Вече затворих няколко буркана! Хрупкаво кисело зеле само за 1 нощ - не повярвах, докато не опитах сама!
Вече затворих няколко буркана! Хрупкаво кисело зеле само за 1 нощ - не повярвах, докато не опитах...
782259
Вече затворих няколко буркана! Хрупкаво кисело зеле само за 1 нощ - не повярвах, докато не опитах сама!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Хрупкаво и леко приятно киселко - любимото ни зеле у дома! А е толкова лесно за приготвяне - втасва буквално за 1 нощ в хладилника! Непременно опитайте - рецептата със сигурност ще влезе и във вашия дом!

Количеството на съставките е за трилитров буркан.

Продукти:

2 кг зеле

400 гр. моркови

4 скилидки чесън

150 мл олио

75 мл оцет

100 гр.

захар

2 с.л. сол

3 дафинови листа

6 зърна черен пипер

1/2 л вода

Приготвяне:

  1. Почистете и обелете зелето и морковите, нарежете чесъна на филийки. Поставете зеленчуците в буркан и натъпчете добре.
  2. Във водата разтворете солта и захарта, добавете 9%-тен оцет, олиото, дафиновия лист и зърната черен пипер. Сложете на огъня и варете в маринатата в продължение на 5 минути, след това охладете.
  3. Излейте маринатата върху зелето и поставете в хладилник за 8-10 часа. Готово!
Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft