Вече купешки не взимам, откакто разбрах, че домашният се прави за 5 минутки и в пъти излиза по- евтино

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Вече купешки не взимам, откакто разбрах, че домашният се прави за 5 минутки и в пъти излиза по- евтино
Вече купешки не взимам, откакто разбрах, че домашният се прави за 5 минутки и в пъти излиза по-...
64604
Вече купешки не взимам, откакто разбрах, че домашният се прави за 5 минутки и в пъти излиза по- евтино
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Допреди 50 години никой дори не е чувал за кремообразни ликьори. Смята се, че Бейлис е първият по рода си. И дори ако рецептата за тази напитка се пази в най-строга увереност от производителя, сега всеки може да я направи. Феновете на напитката отдавна са измислили как да приготвят Бейлис у дома.

Най-лесният начин е да използвате кондензирано мляко и кафе. Оказва се вкусно, но безкрайно далеч от оригинала. Би било много по-добре да се даде предпочитание на истинския крем и шоколад. Ликьорът с нотки на кафе също има къде да бъде приложен, но това не е класическа рецепта. Както и Бейлис с лешници, ментов шоколад и карамел.

 

Съставки

сметана 440 мл

Захар 180 гр

Тъмен шоколад 40 гр

Ванилия 10 g

Уиски 440 мл

 

Подготовка

Изсипете сметаната в тенджера и комбинирайте със захар и ванилия. Изберете сметана с мазнини, повече от 30%


Измерете необходимото количество шоколад. То трябва да съдържа висок процент какао - около 80%. 


Сложете сметаната на слаб огън и загрейте, като разбърквате, без да спирате. Добавете парченцата шоколад и бъркайте до гладка смес, но не оставяйте да заври.


Изчакайте, докато масата се охлади малко, и добавете уиски - евтино, но с високо качество. Разбъркайте сместа с блендер и изсипете ликьора в бутилката. В резултат на това получавате литър напитка, чиято сила ще бъде 17%.

Изненадващо, този ликьор се приготвя без добавяне на консерванти. Когато е запечатан, може да се съхранява до две години. Но ако сте го приготвили у дома или сте отворили запечатана бутилка, ще трябва до седмици до го изконсумирате

Приготвянето на "Бейлис" е най-подходящо за празнична трапеза или за тези, които обичат да го добавят към кафето или да го използват за приготвяне на деликатни десерти.

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft