Вече на масата вместо картофи слагам това. Сега ще ви разкрия как да си го приготвите и вие

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Вече на масата вместо картофи слагам това. Сега ще ви разкрия как да си го приготвите и вие
Вече на масата вместо картофи слагам това. Сега ще ви разкрия как да си го приготвите и вие
117741
Вече на масата вместо картофи слагам това. Сега ще ви разкрия как да си го приготвите и вие
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 200 kcal

Специалистите по хранене в един глас твърдят, че карфиолът е полезна храна за хората, страдащи от наднормено тегло и дори затлъстяване, тъй като на всеки 100 грама съдържа само 30 калории. Но дори и без целта да е трансформиране на фигурата, си струва да се обърне внимание на този зеленчук, защото можете да направите много вкусни ястия

как да готвя карфиол

Какво да готвите с карфиол

Сега ще ви разкажем как да направите вкусен обяд или вечеря от глава "бяла красота". Можете да го комбинирате с всичко, но особено добре си пасва със сирене или мляно месо (последният е отличен по отношение на текстурата и вкуса).

Запеканка от карфиол

как да готвя карфиол

Съставките

  • 1,5 кг карфиол
  • 500 ml мляко
  • 500 ml вода
  • 200 мл нискомаслена сметана
  • 200 г сирене или пармезан
  • 5 скилидки чесън
  • олио за омазняване на тавичката
  • индийско орехче
  • сол на вкус

Подготовка

  • Нарежете карфиола и го сложете за 5-7 минути в осолена вода с мляко.
  • В сметаната добавете чесъна, солта, индийското орехче и настърганото сирене.
  • Сложете карфиола в гевгир да се отцеди добре. Поставете в омазнената тавичка, изсипете сметаната.
  • Изпратете ястието в предварително подгрята фурна на 200 градуса в продължение на 10 минути, след което извадете и поръсете с останалото сирене, може да добавите и кашкавал по желание. Върнете за 10 минути. Готово!

 

Супа с карфиолени кюфтета

как да готвя карфиол

Съставките

  • 100 г мляно месо
  • 100 г карфиол
  • 1 супена лъжица соев сос
  • 1 яйце
  • 1 супена лъжица галета
  • сол на вкус
  • 3 литра бульон
  • 10 грама сух джинджифил

Подготовка

  • Сварете карфиола в осолена вода, след това преминете към приготвянето на кюфтенцата- смесете мляното месо, джинджифила, соевия сос, яйцето и галетата, солта и подправки по избор и сварения омекнал карфиол
  • Сложете бульона да кипне. След това сложете кюфтета като разбърквате постоянно. Когато кюфтетата изплуват, може да премахнете супата от огъня.

как да готвя карфиол

 

Пълнено карфиолче

как да готвя карфиол

Съставките

  • 1 карфиол
  • 100 г мляно свинско месо
  • 100 г мляно говеждо
  • 100 грама твърд кашкавал
  • 100 g пушен бекон
  • 1 яйце
  • 1 лук
  • 1 бульон
  • 3 супени лъжици заквасена сметана
  • 2 супени лъжици галета
  • 1 литър мляко
  • 1 литър вода
  • смлян черен пипер на вкус
  • сол на вкус
  • 1-2 стръкчета магданоз

Подготовка

  • Млякото се смесва с водата, слагате карфиола да се вари за 5-7 минути. 
  • В охладеното мляно месо добавете яйцето, галетата, ситно нарязания магданоз, сол и пипер и разбъркайте и правите сместа като за кюфтета.
  • Обърнете карфиола с главата надолу. С остър нож леко разтваряйте розичките и пълнете разстоянието между тях с каймата. Натъпчете добре карфиола с цялото количество кайма, след което го сложете в намазана с олио тавичка.
Намажете цялата повърхност обилно с майонезата и поръсете с настърган кашкавал.
  • Изпечете ястието в предварително загрята на 200-220 гра­дуса фурна до готовност на месото (40-45 минути) и докато получи златиста коричка. Извадете го от фурната, из­чакайте малко да поизстине и внимателно го нарежете на порции. 
  • как да готвя карфиол

    Надяваме се, че нашите рецепти ви убедиха да обърнете повече внимание на карфиола. Ако ви харесват идеите, моля, споделете статията с близки!

    Редактор: За Жената
    Новини
    Мода
    Звезди
    Начин на живот
    Диети
    Красота
    още
    Любов
    Здраве
    Родители
    Коментари
    галерии
    Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
    още
    Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
    Design & Development: TaraSoft