Вече не варя ориза във вода - откакто случайно открих този метод, само така правя: Става невероятно вкусен!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Полезни съвети
Вече не варя ориза във вода - откакто случайно открих този метод, само така правя: Става невероятно вкусен!
100500
Източник: За Жената
Снимков материал: YouTube
Вече не варя ориза във вода - откакто случайно открих този метод, само така правя: Става невероятно вкусен!

Вече не варя ориз във вода - случайно открих този метод и трябва да ви кажа, че оризът така се приготвя перфектно!

Това е най-добрият метод за приготвяне на идеалния ориз, който се получава мек и вкусен, а не лепкав. Така приготвеният ориз е не само перфектен на вкус, но и по-лесен за приготвяне.

След като веднъж опитах този метод, забравих за класическото варене във вода. Но освен това научих и други полезни неща:

- Почистете ориза от камъчета и други примеси, след което го изплакнете под течаща вода в 2-3 води.

Но тази вода не трябва да се изхвърля, защото е много полезна.

Някои микроелементи, като фосфор, калций и др. остават в оризовата вода. Използването на тази вода за поливане на вашите цветя може да има полезна роля.

Дългосрочната употреба може да коригира pH на почвата. Оризовата вода може да се използва и за измиване на зеленчуци и плодове.

Може да се използва и за почистване на закупено месо или морски дарове, които имат силна миризма на риба. Просто добавете малко сол към оризовата вода, за да премахнете миризмата на риба и да направите храната по-вкусна. Може да премахва ръжда, да избелва дрехи и т.н.

РЕЦЕПТА ЗА ПЕРФЕКТНИЯ ВАРЕН ОРИЗ

Продукти:

  • 30 г масло/маргарин
  • 2 г черен пипер
  • 1 чаша ориз
  • 1 чаена лъжичка лимонов сок или оризов оцет
  • 8 г сол
  • 3 чаши пилешки или зеленчуков бульон (супа)

Приготвяне:

1. Измийте ориза в две, максимум три води (не повече) и го оставете да се отцеди малко.

оризова вода

Снимка: YouTube

2. Загрейте маслото в тенджера, добавете ориза и бъркайте, докато забележите, че оризът е започнал да се запържва. Изчакайте, докато водата, останала от изплакването, се изпари.

3. Добавете малко лимонов сок по желание, разбъркайте, след което налейте бульона и подправете със сол и черен пипер или със зеленчукова смес (вегета) на вкус.

4. Гответе 18-20 минути на тих огън, покрито.

перфектният варен ориз

Снимка: YouTube

Водата трябва да се абсорбира напълно. Всичко зависи от вида на ориза, но средно към една чаша ориз се добавят три чаши вода.

Така че, в зависимост от вида на ориза, може да имате нужда от повече или по-малко течност.

Да ви е сладко!

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft