Вече не изпадам в паника в кухнята: 19 безценни съвета, които ще спасят от кулинарен провал и най-зелената домакиня!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Полезни съвети
Вече не изпадам в паника в кухнята: 19 безценни съвета, които ще спасят от кулинарен провал и най-зелената домакиня!
324717
Снимков материал: pixabay.com
Вече не изпадам в паника в кухнята: 19 безценни съвета, които ще спасят от кулинарен провал и най-зелената домакиня!

Всяка опитна домакиня има в арсенала си много полезни трикове за приготвяне на храна . Защото не стига само да следвате рецептите, но също така трябва да знаете най-различни кулинарни тънкости.

Те значително могат да опростят процеса на готвене и в резултат да се получи завидно вкусно ястие.

Ако нямате достатъчно опит, за да сте натрупали собствен арсенал от  съвети за кухнята , прочетете тази статия. Тук е събрана цялата мъдрост на опитни домакини и готвачи.

За супи:

  • Ако искате да е по-остър вкусът, претрийте зеления лук със сол и чесън. По желание можете да добавите настърган хрян в супата.
  • Ако сте пресолили супата, натопете вътре ориз, увит на вързопче в марля. Загрейте ориза в продължение на 5 минути. След това извадете марлята - оризът е абсорбирал излишната сол.
  • Няколко гъбки пачи крак в супата ще я направят неизмеримо по-вкусна.
  • Ако искате идеално бистър бульон , по време на готвене поставете измити черупки от яйца в него. После прецедете.
  • За да не потъмнеят бобените зърна за борша, не покривайте тенджерата с капак при готвене.

Месни ястия:

месо пържене

  • За мекота на пържолите няколко часа преди пържене ги натопете в смес от оцет и растително масло. Този трик може да се използва и за месо на скара.
  • С цел да не загори месото във фурната, поставете върху долната решетка огнеупорен стъклен съд.
  • За да стане печеното месо невероятно сочно, сложи го за няколко секунди във вряща вода преди готвене.
  • Ако искате да приготвите  сочни кюфтета , добавете в каймата ситно нарязан лук и сурови картофи (в съотношение 1: 1).
  • За да стане желирания бульон по-хубав, излейте първата вода, в която е варено месото. След това отново го залейте със студена вода. Оставете да заври на средна температура.

За картофи:

  • Ако ще готвите  ястие от настъргани картофи , изсипете в картофената смес малко мляко. Така картофите няма да потъмнеят.
  • Ако имате стари картофи, може да добавите при варенето им една чаена лъжичка оцет, няколко скилидки чесън и дафинов лист. Вкусът става страхотен!
  • Ако картофите малко са замръзнали и са придобили неприятен вкус, преди готвене ги накиснете в ледена вода.

За риба:

риба

  • За да не пръска олиото в тигана при пържене на риба, леко поръсете рибата със сол.
  • Ако не искате силната миризма на пържена риба да се разпространи из цялата кухня, поставете в олиото нарязан на четири парчета суров картоф.
  • За да хване рибата хрупкава коричка и да не се разпадне, 10 минути преди готвене хубаво я подсушете с кухненска хартия и подправете със сол. След това изсипете в затварящ се плик брашно, сол, черен пипер и подправки, поставете парчетата риба вътре и внимателно разклатете, за да се покрие рибата равномерно. Извадете парчетата, изтърсете остатъците от сместа и тогава изпържете.

Салати:

  • Сол и пипер се добавят към салата преди да сложите растително масло.
  • Това може да ви изглежда странно, но  една салата от кисело зеле  може да бъде идеално допълнена с пръстени и резени от мандарина и портокал. Вкусноооо!
  • Зелениите и зеленчуците съветваме да измивате в подсолена вода. Той убива бактерии и добре почиства продуктите.

 

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft