В тази статия ще намерите рецептата за най-качествения ванилов крем , който е изключително вкусен и подходящ за всякакъв вид сладкиши - торти, пасти, еклери...
Ще имате голям успех с тази рецепта. Кремът е с консистенция на кадифе и няма торта, която този крем не би изстрелял право в десятката!
Ето и необходимите продукти за Кадифен крем за торти и сладкиши :
Кадифен ванилов крем
Продукти:
400 мл прясно мляко
400 мл 35% заквасена сметана
100 мл кондензирано мляко
3 яйчни жълтъка
5 супени лъжици обикновено брашно
80 г кристална захар.
100 g масло
Няколко капки ванилова есенция
Приготвяне:
Загрейте млякото, заквасената сметана и кондензираното мляко на слаб огън. Смесете жълтъците със захарта в купа.
Към почти горещото мляко добавете брашно и разбъркайте добре, за да няма бучки.
Когато млякото започне да ври, дръпнете съда настрана и добавете яйцата със захарта и разбъркайте добре. Върнете на слаб огън и бъркайте непрекъснато, докато се сгъсти.
Когато кремът се сгъсти, отстранете от огъня и добавете ваниловата есенция и оставете крема да изстине.
Когато се охлади до стайна температура, добавете омекналото масло. Разбийте до идеалната консистенция за торта.
Да ви е сладко!