Вече не купувам от магазина, а го приготвям у дома-Детският любим десерт Киндер пингуи-Хем по-вкусен става-Видео

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Вече не купувам от магазина, а го приготвям у дома-Детският любим десерт Киндер пингуи-Хем по-вкусен става-Видео
Вече не купувам от магазина, а го приготвям у дома-Детският любим десерт Киндер пингуи-Хем...
37664
Вече не купувам от магазина, а го приготвям у дома-Детският любим десерт Киндер пингуи-Хем по-вкусен става-Видео
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Съставки за тестото:

  • 2 яйца
  • 80 г захар
  • 30 г масло
  • 65 г кисело мляко 
  • 80 г брашно
  • 25 г царевично нишесте
  • 15 г какао
  • 3 г бакпулвер

За крема:

  • 140 г сметана  
  • 60 г кондензирано мляко

За шоколадова глазура:

  • 30 г масло
  • 50 г мляко
  • 40 г млечен шоколад
  • 40 г черен шоколад

Подготовка:

  • В купа разбийте две яйца, добавете захар. Разбийте с миксер до буйна и лека маса. Продължавайки да разбивате, налейте маслото и след това киселото мляко.
  • Смесете брашно, какао, царевично нишесте и бакпулвер. Пресейте сухата смес в яйчената маса. Разбъркайте с бъркалка до гладка смес. Изсипете шоколадовото тесто във форма (20х30), застлана с хартия за печене, изравнете. Печете 10 минути на 180 градуса.
  • Разбъркайте охладената сметана с миксер, докато стане пухкава. Добавете кондензирано мляко, разбъркайте с миксер.
  • Извадете готовия блат от формата, охладете, разрежете на две равни части. Трябва да вземете два тънки блата.
  • Поставете единия върху плоска чиния, сложете върху нея равномерен слой крем. Покрийте отгоре с втория блат. Приберете сладкиша в хладилника.
  • В малка тенджера смесете масло, мляко и оставете да къкри. Разбърквайте непрекъснато, така че маслото да се разтвори напълно и сместа да стане хомогенна. След това свалете от огъня.
  • Към горещата млечна смес добавете парченца шоколад. Разбъркайте. Покрийте сладкиша с глазура. Красиво подравнете със сладкарска шпатула. Изпратете десерта във фризера за 20 минути или няколко часа в хладилника.

Вижте самото видео, на което можете да включите субтитрите и да ги настроите на български от трите точки долу вдясно:

Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft