Вече не купувам от магазина, а го приготвям у дома-Детският любим десерт Киндер пингуи-Хем...
9 Март 2021
37664
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Съставки за тестото:
- 2 яйца
- 80 г захар
- 30 г масло
- 65 г кисело мляко
- 80 г брашно
- 25 г царевично нишесте
- 15 г какао
- 3 г бакпулвер
За крема:
- 140 г сметана
- 60 г кондензирано мляко
За шоколадова глазура:
- 30 г масло
- 50 г мляко
- 40 г млечен шоколад
- 40 г черен шоколад
Подготовка:
- В купа разбийте две яйца, добавете захар. Разбийте с миксер до буйна и лека маса. Продължавайки да разбивате, налейте маслото и след това киселото мляко.
- Смесете брашно, какао, царевично нишесте и бакпулвер. Пресейте сухата смес в яйчената маса. Разбъркайте с бъркалка до гладка смес. Изсипете шоколадовото тесто във форма (20х30), застлана с хартия за печене, изравнете. Печете 10 минути на 180 градуса.
- Разбъркайте охладената сметана с миксер, докато стане пухкава. Добавете кондензирано мляко, разбъркайте с миксер.
- Извадете готовия блат от формата, охладете, разрежете на две равни части. Трябва да вземете два тънки блата.
- Поставете единия върху плоска чиния, сложете върху нея равномерен слой крем. Покрийте отгоре с втория блат. Приберете сладкиша в хладилника.
- В малка тенджера смесете масло, мляко и оставете да къкри. Разбърквайте непрекъснато, така че маслото да се разтвори напълно и сместа да стане хомогенна. След това свалете от огъня.
- Към горещата млечна смес добавете парченца шоколад. Разбъркайте. Покрийте сладкиша с глазура. Красиво подравнете със сладкарска шпатула. Изпратете десерта във фризера за 20 минути или няколко часа в хладилника.
Вижте самото видео, на което можете да включите субтитрите и да ги настроите на български от трите точки долу вдясно:
Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари