Вече не правя мусаката с картофи, а по този начин, направо си облизват пръстите всички. По- лесно от това, здраве му кажи

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Вече не правя мусаката с картофи, а по този начин, направо си облизват пръстите всички. По- лесно от това, здраве му кажи
Вече не правя мусаката с картофи, а по този начин, направо си облизват пръстите всички. По- лесно...
98784
Вече не правя мусаката с картофи, а по този начин, направо си облизват пръстите всички. По- лесно от това, здраве му кажи
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Необходими Съставки

макарони – 1/2 пакет
кайма – 250 гр.
тиквички- 1 бр
лук- 2 глави стар
домати- 400 г на кубчета консерва
олио
прясно мляко– 2 ч.ч.
яйца – 2 бр.
брашно- 2 с.л.
сол
черен пипер – на вкус
риган
магданоз- връзка
кашкавал – 50 г

 

Начин на приготвяне

За да сварим макароните,ни е необходимо тенджера, в която сипваме вода и когато заври водата, добавяме макароните. За да овкусим макароните, поставяме на всеки литър вода по една чаена лъжичка сол.

За да не се слепват макароните, просто разбъркваме на всеки 2-3 минути.

Готовите макарони махаме от котлона, изцеждаме ги, поливаме със студена вода.Това се прави, за да не продължава процесът на готвене.
Нарязваме си лука и магданоза. Измивате добре тиквичките и ги нарязвате на кубчета, без да ги белите. Изсипваме лука в тиган, като преди това сме сипали малко олио в него. Задушаваме го и когато омекне, добавяме тиквичките и каймата, като разбъркваме добре. Прибавяме и черен пипер, риган.

Оставяме така да поври, докато течността намалее. Когато каймата е почти готова, добавяме доматите, разбъркваме и точно преди да махнем тигана от котлона, добавяме нарязания магданоз.

Приготвяме заливката по следния начин. В купа счукваме двете яйца, млякото, двете лъжици брашно и ги разбъркваме хубаво.

 

В тавичка или подходящ съд изсипваме макароните. Към тях добавяме готовата смес с каймата и тиквичките, разбъркваме и накрая изсипваме заливката.

Разклащаме съда хубаво, за да проникне навсякъде, и ги пъхаме в предварително загрятата фурна, докато хванат лека коричка.

Настъргваме кашкавала. Когато макароните се запекат, поръсваме с кашкавала и връщаме във фурната. Печем, докато се разтопи самият кашкавал.

Поръсваме го с нарязан на ситно магданоз отгоре.

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft