Вече не правя отделно пиле и картофи за гарнитура - редя всичко в тавичката, заливам, запичам и става мозък!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Вече не правя отделно пиле и картофи за гарнитура - редя всичко в тавичката, заливам, запичам и става мозък!
Вече не правя отделно пиле и картофи за гарнитура - редя всичко в тавичката, заливам, запичам и...
430197
Вече не правя отделно пиле и картофи за гарнитура - редя всичко в тавичката, заливам, запичам и става мозък!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Този ефектен пай с пиле и картофи е чудесна идея за бърза вечеря с отличен вкус.  Плънката от пиле  е сочна благодарение на голямото количество лук, а картофите и тестото се грижат за румената му коричка.

Продукти:

5 картофа

3 глави лук

500 гр. пилешко филе

2 яйца

100 гр.

заквасена сметана

100 гр. майонеза

1 чаша брашно

1/2 ч.л. сода

сол на вкус

10 гр. масло

Приготвяне:

  1. Изберете дълбока тавичка, най-добре с овална или кръгла форма. Намажете я с масло.
  2. Обелете картофите, нарежете на филийки и ги поставете по дъното и стените на формата. Посолете.
  3. Пилешкото нарежете на малки кубчета, лука - на полумесеци. Сложете върху картофите първо пилешкото, после лука, отново посолете.
  4. Смесете яйцата, сметаната, майонезата, брашното и содата за хляб. Залейте с полученото тесто месото.
  5. Загрейте фурната на 180 градуса и печете за 45 минути.
  6. Оставете пая да се охлади, след което го прехвърлете в плоска чиния.
Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft